vineri, 10 februarie 2012

Precizări privind evaluarea psihosomatică în vederea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare și în clasa I pentru anul școlaar 2012-2013

1. Centrele de evaluare psihosomatica în vederea înscrierii copiilor în clasa pregatitoare si în clasa I pentru anul scolar 2012-2013 sunt:


sector 1 - SCOALA CU CLASELE I-VIII NR. 5 "CORNELIU POPESCU" (CALEA VICTORIEI NR. 114, tel 021/316.99.18)

sector 2 - SCOALA CU CLASELE I-VIII NR. 24 (STR. TUNARI NR. 52, tel 021/210.71.85)

sector 3 - SCOALA CU CLASELE I-VIII NR. 195 (STR. LUNCA BRADULUI NR. 2, tel 021/340.45.55)

sector 4 - SCOALA CU CLASELE I-VIII NR. 190 "MARCELA PENES" (STR SERG. NITU VASILE NR 16, tel 021/332.46.89)

sector 5 - SCOALA CU CLASELE I-VIII NR. 128 (STR ION CREANGA NR 6, tel 021/410.22.19)

sector 6 - SCOALA CU CLASELE I-VIII NR. 117 (STR. FABRICII NR. 22, tel 021/430.20.40)


2. Evaluarea prescolarilor se va realiza în perioada 20-29 februarie 2012 (cf. Calendarului înscrierii în clasa pregatitoare si în clasa I pentru anul scolar 2012-2013, Anexa II la ordinul MECTS nr. 3064/2012) în centrele mentionate la punctul 1, în intervalul orar: 8.30 – 18.00.

3. Parintii pot face programare pentru realizarea evaluarii psihosomatice a copiilor la numarul de telefon: 031.405.31.15/0770.846.923, în zilele de 15, 16 si 17 februarie, în intervalul orar 9,00-17,00.

4. Copiii, însotiti de parinti/tutori legali, se pot prezenta în vederea realizarii evaluarii psihosomatice la oricare dintre cele 6 centre mentionate la punctul 1.

5. Cererile prin care parintii/tutorii legali solicita evaluarea psihosomatica a copilului vor fi furnizate de catre centrele de evaluare si vor fi completate în ziua evaluarii copilului.

6. În vederea realizarii evaluarii psihosomatice a copiilor, parintii/tutorii legali vor obtine în prealabil o adeverinta de la medicul de familie/pediatru prin care se atesta ca prescolarul este “clinic sanatos”/ “apt pentru scoala”.

7. Adeverinta medicala va fi prezentata comisiei de evaluare.

8. Evaluarea psihosomatica a copilului se va realiza în prezenta parintelui/tutorelui legal care îl insoteste.

9. Rezultatul evaluarii psihosomatice va fi comunicat în scris a doua zi de la data evaluarii parintelui care a solicitat evaluarea (conform art. 7 (5)). Rezultatul va fi ridicat de la centrul care a realizat evaluarea, în intervalul orar 16-20.

10. Rezultatul evaluarii dezvoltarii psihosomatice nu poate fi contestat (conform art. 7 (5))


Sursa: ISMB

56 de comentarii:

  1. Buna ziua,
    Am si eu o intrebare.In cazul in care nu reusesc la aceste numere de telefon sa ma programez (deoarece de azi dimineata sun si tot timpul este ocupat)ramane copilul meu fara evaluare si nu il mai pot inscrie la scoala?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua!
    Va inteleg dar nu trebuie sa va ingrijorati! Azi s-a raspuns non-stop la acele telefoane, dar au fost foarte multe apeluri. In perioada 20-29 februarie puteti face aceasta evaluare, la centrele mentionate, si FARA ACEASTA PROGRAMARE. (sigur cei care au reusit sa faca programare vor intra la evaluare la data si ora stabilita!). Niciun copil NU RAMANE NEEVALUAT daca va prezentati cu el la unul din centrele de evaluare. La evaluare trebuie sa merga copilul :) si unul dintre parinti. Obligatoriu trebuie sa prezentati comisiei AVIZUL DE LA MEDICUL DE FAMILIE! Din ce stiu sunt mai aglomerate orele de dimineata asa ca sfatul meu este sa mergeti mai tarziu.
    Multa bafta la scoala!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Centrul Municipiului Bucureşti pentru Resurse şi Asistenţă Educaţională, au pus la dispoziţia părinţilor două adrese de e-mail la care pot trimite un mesaj cu informaţiile necesare în vederea programării la centrele de evaluare, în perioada 16.02 – 28.02.2012.
      Adresele de e-mail sunt următoarele:
      • cmbrae_evaluare_cls_1@yahoo.com
      • cmbrae_evaluare_cls_preg@yahoo.com

      Informaţiile pe care părinţii trebuie să le furnizeze în conţinutul e-mail-ului sunt:

      Numele şi prenumele copilului
      Ziua, luna şi anul naşterii
      A parcurs / nu a parcurs grupa mare, pregătitoare pentru şcoală, în anul şcolar 2011-2012
      Clasa pentru care optează să-şi înscrie copilul în anul şcolar 2012-2013
      Sectorul în care doreşte să meargă pentru evaluarea psihosomatică

      Ziua şi ora la care părintele este programat să meargă cu copilul la evaluarea psihosomatică vor fi comunicate pe e-mail în aceeaşi zi în care s-a transmis mesajul.

      Ștergere
    2. Buna seara, am trimis mail la adresa de mai sus, la ora 19.Raspunsul ii primesc asta,zi sau maine?Va multumesc pentru raspuns, anticipat.

      Ștergere
  3. :) Trebuia sa pun ghilimele la mesajul de mai sus pt ca asa suna comunicatul ISMB. In realitate este mai probabil ca veti PRIMI RASPUNS IN CEL MAI SCURT TIMP. Este mai mult decat evident ca la ora 19 (sau mai tarziu, nu?) nu mai lucreaza nimeni la Centru. Ce pot eu sa va asigur e ca mai repede sau putin mai tarziu (in functie de fluxul de mailuri)CU SIGURANTA VETI PRIMI RASPUNS LA MAILUL TRIMIS. Mult succes la scoala! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un copil care a fost la gradinita in grupa mare sau in grupa mare, pregatitoare mai are nevoie de evaluare psihosomatica pentru a merge la clasa I? Multumesc pentru raspuns!

      Ștergere
    2. Conform precizarilor MECTS din 17 februarie toti copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31.08.2012 inclusiv si care au frecventat in anul scolar 2011-2012 grupa mare sau mare, pregatitoare au dreptul de a fi inscrisi la clasa I FARA evaluare psihosomatica. Succes la scoala!

      Ștergere
  4. Fiti amabila, noi am facut deja programare pentru evaluarea aceasta. Precizez ca baietelul nostru este in acest an la grupa mare si vrem sa-l ducem la clasa I. Mai mergem la aceasta evauare???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai este nevoie sa mergeti! Dupa cum precizam mai sus noile instructiiuni precizeaza ca si copiii care fac acum grupa mare pot merge la clasa I FARA EVALUARE. Prin urmare nu mai are sens sa mergeti! Bafta baietelului la scoala!

      Ștergere
    2. Chiar azi am luat de la medic avizul cu apt pentru scoala!;) Dar mai bine ca nu mai pun copilul pe drumuri! Va multumim mult!

      Ștergere
  5. Din cate stiu eu acel aviz va este necesar la inscriere asa ca... ati scapat de-o grija!;) Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Inteleg din mesajele de mai sus ca daca face acum grupa MARE si vreau sa-l dau la clasa 1 nu il mai duc la evaluare (chiar daca am facut programare)?

      Ștergere
  6. Da. NU are nevoie de evaluare! Noile instructiuni au ajuns vineri dupa-amiaza in gradinite!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ne-au innebunit cu evaluarea asta!!!! Multumesc de raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  8. :) Luati partea plina a paharului: NU MAI MERGETI LA EVALUARE! Mult succes la scoala!

    RăspundețiȘtergere
  9. Precizarile MECTS din 17 februarie pot fi citite aici: http://www.ismb.edu.ro/Subpagini/clasa_preg/File30159%202012-02-17.PDF

    RăspundețiȘtergere
  10. buna ziua tin sa va zic ca astazi am intrebat la gradinita despre evaluare si doamna nu a stiut sa imi spuna unde se tin dar a tustinut ca se fac evaluari la copii, acum nu mai stiu ce sa cred , copilul meu este acum la grupa mare si vrem sa mergem la clasa 1 in 31.08 2012 va avea 6 ani si 9 luni mai mergem la evaluare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Copilul dvs NU are nevoie de evaluare. Se poate inscrie direct la cls I conform calendarului. Succes la scoala!

      Ștergere
  11. In Bucuresti centrele de evaluare sunt cele notate in postarea de mai sus!

    RăspundețiȘtergere
  12. Toate informatiile referitoare la CLASA I si CLASA PREGATITOARE pot fi consultate AICI: ismb.edu.ro (pe prima pagina, in partea dreapta, acolo unde scrie ABECEDAR).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. baietelul meu are varsta de 5 ani si 2 luni si este la grupa mijlocie,poate ramane in continuare la gradi si pentru grupa mare si apoi sa il inscriu direct in clasa 1?

      Ștergere
    2. clasa pregatitoare sau o cum i se mai spune este obligatorie?

      Ștergere
  13. copilul meu are doar 6 ani si 2 luni si este la grupa mijlocie imi doresc sa faca si grupa mare si apoi sa il inscriu direct in clasa 1.pot face acest lucru?adica in aceasta situatie clasa 0 ar mai fi obligatorie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Copilul dvs are 6 ani si 2 luni acum sau va avea aceasta varsta in sept?
      In orice caz aceasta metodologie este valabila doar in acest an! Daca anul viitor copilul dvs merge la grupa mare, in celalalt an este obligat sa inceapa scoala cu clasa pregatitoare (sau clasa 0, cum ii ziceti dvs.) - nu va putea fi inscris direct la clasa I.

      Imi cer scuze daca raspund maai tarziu (pe seara) mesajelor dvs, dar sunt implicata in procesul acesta de evaluare psihosomatica. Doresc tuturor copiilor de la viitoarele clase I sau pregatitoare mult succes la scoala! :) Cu drag.

      Ștergere
    2. Buna seara! Baiatul meu este nascut pe 15 noiembrie 2006 si vrem sa-l dam la clasa pregatitoare. Trebuie evaluat? Multumesc pentru raspuns!

      Ștergere
    3. Da. Are nevoie de evaluare psihosomatica. Luati aviz de la medic (apt pentru scoala/clinic sanatos), faceti programare (la mailurile date mai sus) si mergeti cu copilul (un parintele/tutore legal!) la evaluare. Succes!

      Ștergere
  14. Buna ziua . Exista o sansa sa inscriu copilul la grupa pregatitoare la scoala daca face 6 ani pe 13.01.2013 ?
    Va multumesc .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca copilul e nascut in ianuarie 2007 puteti sa-l lasati la gradinita la grupa mare sau puteti opta pentru clasa pregatitoare. In acest ultim caz trebuie sa obtineti o recomandare pentru clasa pregatitoare la evaluarea psihosomatica! Succes!

      Ștergere
  15. Buna ziua! ! Fetita mea a fost evaluata azi la centrul dvs. Va felicit si aici pt buna organizare si climatul placut asigurat cu aceasta ocazie. Eu si fiica mea ne-am simtit minunat! Felicitari! Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este meritul intregii echipe de la sectorul 2! Va multumim mult pentru aprecieri si va uram mult succes la scoala!

      Ștergere
  16. Buna seara! Fetita mea este nascuta in data de 08.01.2006,iar in prezent este la gradita in grupa pregatitoare,as dori sa o inscriu in clasa I.Mai este nevoie de evaluare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, fetita dv nu are nevoie de evaluare. Mult succes la scoala!

      Ștergere
  17. Buna ziua! Baietelul meu face 6 ani in decembrie 2012 si doresc sa il inscriu la scoala in clasa pregatitoare fiindca a inceput gradinita la nici 2 ani iar acuma este in grupa mare pregatitoare. Inteleg ca faceti parte dintr-o comisie de evaluare de aceea v-as ruga sa-mi spuneti cum decurg aceste evaluari, cat dureaza si ce fel de intrebari le sunt puse copiilor. Trebuie sa-i spun copilului de ce il duc la aceasta evaluare si cu siguranta imi va pune foarte multe intrebari la care eu ca parinte nu am raspuns.
    Va multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Evaluarea se desfasoara sub forma unui dialog (relaxat si apropiat de copil). Prin intrebari simple se urmareste comportamentul cognitiv, verbal, social-afectiv, motor. Nu e nimic dificil. Toti copiii evaluati (si parintii care au asistat :) ) s-au simtit foarte bine in timpul evaluarii (dureaza 10-15 minute!) si au iesit din sala zambitori si increzatori.
      Copiii au fost grozavi! Mai emotionati au fost parintii! :)
      Puteti sa-i explicati copilului dvs ca pur si simplu va sta de vorba cu 2 psihologi (profesori)… despre el si preocuparile sale, despre prietenii lui si, in general, despre lucrurile pe care oricum le-a invatat la gradinita.
      Eu va urez mult succes! Fiti relaxati si bucurati-va de un moment special din viata dvs. Astept sa-mi scrieti cum a fost!:) Numai bine! Cu drag.

      Ștergere
    2. Va multumesc frumos pentru raspuns. Am sa va scriu cum a fost.
      As mai avea o intrebare, din ceea ce s-a spus ieri, la anul in urma evaluarii, un copil poate intra direct in clasa I? Pana ieri se stia ca anul acesta este singurul an in care incep doua generatii, clasa pregatitoare si clasa I iar astazi aud parinti cu copii nascuti intre 01.09.2006 - 31.12.2006 care nu-si mai dau copiii la scoala in ideea in care la anul au posibilitatea ca in urma evaluarii sa-i inscrie direct in clasa I.
      Multumesc mult!

      Ștergere
    3. Aceasta metodologie este valabila doar in acest an scolar! Anul urmator copiii vor incepe scoala cu clasa pregatitoare.
      In acest an scolar copiii nascuti in perioada sept - decembrie 2006 au 3 optiuni: grupa mare gradinita, clasa pregatitoare sau clasa I (ultima varianta eu nu o recomand, dar aceasta e o alta discutie :).
      Sa ne "auzim" cu bine!

      Ștergere
    4. Buna ziua, am fost ieri la evaluare si a fost exact cum ati spus, ne-am simtit foarte bine atat noi cat mai ales baiatul nostru caruia nu-i mai tacea gura. A fost foarte incantat de faptul ca i s-au pus atat de multe intrebari si el a stiut sa raspunda la toate. Totul a fost o joaca pentru el iar pentru noi ca parinti a fost ocazia perfecta sa vedem cum reactioneaza in astfel de situatii si ce cunostinte are la 5 ani si 2 luni. Am fost placut surprinsi!
      Va multumesc pentru tot si felicitari pentru ceea ce faceti!!

      Ștergere
    5. Felicitari si succes la scoala! :)
      Ne bucuram mult de faptul ca ati fost multumiti de activitatea noastra si de-acum ne intalnim in scoli! Toti specialistii din Comisiile de evaluare psihosomatica va stau in continuare la dispozitie la Cabinetele de Consiliere din cadrul scolilor! Asteptam sa ne (re)vedem si in alte contexte. La fel de relaxati, zambitori, jucausi... pentru dezvoltare personala. Cu drag.

      Ștergere
  18. Buna sara,copilul meu face 6ani pe 12.07.2012 si vreau sa mearga an grupa 0, acum e grupa mare doar ca am schimbat noi educatoarea si acum e an grupa pregatitoare ,trebuie sa faca evaluarea?

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna seara!copilul meu face 6 ani pe12.07.2012,acum este la gradinita an grupa mare pregatitoare(trebuia sa fie an grupa mare dar amm schimbat noi educatoarea ,am trecut an grupa mare pregatitoare),doresc sa al anscriu an clasa o pregatitoare,are nevoie de evaluare?Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Un copil nascut in iulie 2006 NU are nevoie de evaluare pentru a fi inscris la clasa pregatitoare!
      Mult succes la scoala!

      Ștergere
  20. Buna ziua!
    Multumindu-va anticipat pentru raspuns,am rugamintea sa ne clarificati asupra urmatorului aspect: ne aflam in categoria celor care pot opta intre a ne inscrie in clasa pregatitoare si a ramane la gradinita in grupa mare(implinim 6 ani in octombrie anul acesta). Din cele prezentate am inteles ca "trecerea" prin clasa pregatitoare este obligatorie. In acelasi timp, doamna secretar de stat a afirmat ieri in media faptul ca daca un copil face fata evaluarii poate fi inscris la scoala si " de la 5 ani" ( am citat din prezentarea doamnei secretar ...);pentru ca eu, ca parinte, fiind invatator-educator, profesor-psiholog cu experienta in scoala si gradinita as putea sa-mi pregatesc copilul in acest sens. Acum trebuie sa mai tinem cont si de continutul activitatilor desfasurate in gradinita. Nu avem nici o certitudine ca daca un copil nu depaseste acel procent de75% anul acesta, dupa ce mai ramane un an la gradinita , o va face anul viitor. Este valabil si reversul.


    Inca o data, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna ziua!
    Ne aflam in situatia in care putem opta: grupa mare- clasa pregatitoare ( implinim 6 ani in octombrie anul acesta). Am inteles ca aceasta clasa pregatitoare este obligatorie ; in acelasi timp, dna secretar de stat a afirmat cum ca daca se trece de evaluare , copilul poate sa mearga la scoala si de la 5 ani direct in clasa a II-a.
    Intrebare: daca ramane la gradinita , grupa mare, la anul pot inscrie copilul direct in clasa I?
    Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua! De la 5 ani direct la clasa a II-a (?!?) aduce a triplu salt, nu? :) Si ma-ntreb cine va tine plasa de protectie... Metaforic vorbind!

    Acum, vorbind raportandu-ne la lege, aceasta metodologie (aplicabila doar in acest an! anul viitor de la gradinita copiii merg la clasa pregatitoare!) da dreptul copiilor nascuti in septembrie-decembrie 2012 sa fie inscrisi fie la gradinita in grupa mare, fie la clasa pregatitoare,... fie la clasa I. De aici vine povestea cu inscrierea la clasa I la 5 ani. Iar saltul la clasa a II-a s-ar putea explica prin faptul ca legea permite (in anumite conditii! care n-au nicio legatura cu evaluarea psihosomatica care se face acum!) parcurgerea a doi ani intr-unul.
    Personal nu recomand aceasta "ardere" de etape (decat in cazul copiilor supradotati)! Si ar fi multe argumente in acest sens...

    Mult succes la scoala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze! In mesajul de mai sus am tastat gresit - evident este vorba de copiii nascuti in perioada sept-dec 2006.
      Cei din 2012 cine stie pe ce metodologie vor fi inscrisi in scoala!?! :) Om trai si om vedea. :) Sanatosi sa fim!

      Ștergere
  23. AM UN COPIL CU CES SINROMUL DOWN, DORESC INSCRIEREA LUI IN CLASA PREGATITOARE,ARE APROAPE 8 ANI, TREBUIE EVALUAT?
    DACA IN EVALUARE NU FACE NIMIC CE E DE FACUT? MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  24. Va rog sa va adresati profesionistilor din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din sectorul in care domiciliati. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  25. buna ziua.baiatul meu implineste 6 ani pe 24 octombrie 2012.acum e la grupa mare.as vrea sa stiu daca era obligatoriu sa faca testul psihosomatic pentru a merge la scoala in clasa pregatitoare.va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Un copil nascut in oct 2006 care va merge la clasa pregatitoare in anul scolar urmator ARE NEVOIE de evaluare psihosomatica. Daca nu ati facut aceasta evaluare, puteti adresa o solicitare Inspectoratului Scolar (scrieti numele copilului, data nasterii, clasa pt care optati, un nr de telefon) si veti fi programati pt aceasta evaluare. Succes!

      Ștergere
    2. Buna ziua! Un copil nascut in 20 decebrie 2006, doresc programarea pt eyaluare psihosomatica, in vederea inscrieri in cclasa 1(sectorul 1).
      Adresa de mail(savuf66@yahoo.com) sau telefon 0723517216.

      Va multumesc anticipat.

      Ștergere
    3. Din pacate nu va pot ajuta! Acesta este un blog privat, nu este site-ul institutiei! Va recomandam sa va adresati institutiei organizatoare (CMBRAE)!

      Ștergere
  26. Buna ziua,baietelul meu face cinci ani sisapte luni'anul acesta trebuir sa.l inscriu la grupa pregatitoare'clasa 0?s.au la anul?va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna ziua! Cand face baietelul dvs 5 ani si 7 luni? Care este data nasterii lui?... Daca are aceasta varsta la 1 sept, poate merge la clasa pregatitoare in urma evaluarii psihosomatice! Daca nu doriti sa mearga anul urmator scolar la clasa pregatitoare, puteti sa-l mai tineti un an la gradinita!.. E optiunea dvs!

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna seara !Baietelul meu implineste 6 ani la 20 august 2015.Poate sa ramana la gradi si anul scoalr urmator, si sa mearga la scoala in clasa pregatitoare doar in 2015-2016 ,deci la 7 ani? Multumesc anicipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Nu a aparut inca Metodologia privind inscrierea in invatamantul primar pentru anul scolar 2015-2016. Urmariti site-ul ministerulului sau cel al inspectoratului. Dar... va citez din ordinul de ANUL TRECUT: "Părinții, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii și ale prezentei metodologii" (http://ismb.edu.ro/index.php/inscriere-invatamantul-primar-2013/375-inscriere-primar-2014 http://ismb.edu.ro/index.php/inscriere-invatamantul-primar-2013/375-inscriere-primar-2014). Puteti amana inscrierea doar daca copilul are anumite probleme medicale/de dezvoltare. Va recomand sa discutati cazul copilului dvs cu consilierul scolar de la gradinita pe care o frecventeaza copilul dvs. care este in masura sa va orienteze. Si, repet, trebuie sa vedeti si metodologia de anul acesta (probabil ca va fi publicata in curand). Numai bine!

      Ștergere
  29. !!! INFO 2015-2016 AICI:

    http://econsiliere.blogspot.ro/search/label/%C3%AEnscriere%20%C3%AEn%20%C3%AEnv%C4%83%C5%A3%C4%83m%C3%A2ntul%20primar

    RăspundețiȘtergere