vineri, 20 august 2010

Camino - Un Drum spre Universul Interior (9)




Cunoşti multă lume pe Camino. Cu unii dezvolţi relaţii profunde, cu alţii doar zâmbete… Şi, totuşi, prietenul tău cel mai apropiat e… EL, rucsacul.

“Pe Camino se spune că rucsacul pe care îl purtăm zi de zi, este proporţional ca greutate cu ataşamentele sau temerile noastre. Fiind vorba de 20-30 de km pe zi, pe parcursul a 30-40 de zile, bagajul care include obiectele necesare (haine, cosmetică, alimente, lichide, medicamente, sac de dormit, camera foto…) în strânsă legătură cu bagajul mental (gânduri, dependenţe, obiceiuri, amintiri, întâmplări…) ne poate influenţa starea fizică şi trăirile fiecărei clipe de pe parcursul drumului. Cu cât vom fi mai uşori sau deschişi, cu o minte linistită, un suflet împăcat şi un corp plin de energie, vom trăi din plin viaţa şi întâmplările minunate de pe Camino”.
Am pornit la Drum, palpabil, cu 9-10 kg dar, pe măsură ce înaintezi, îţi redefineşti nevoile şi-ncepi să arunci: haine, loţiuni, creme, agende, cutii, căni, gânduri, dependenţe (ultimul pachet de tutun!), amintiri... Uneori te încovoi sub presiunea rucsacului, alteori face parte comună cu tine şi realmente nu-l simţi! Aşa că … aprofundezi pas cu pas lecţia 10: Ai nevoie de foarte puţine lucruri pentru a fi fericit!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu