miercuri, 4 aprilie 2012

Școala Altfel: DEBATE. Împreună pentru educație

Dezbaterile sunt o activitate școlară sau extrașcolară foarte populară în țările vestice (toate universitățile din Top 50 International au un program de dezbateri!) și reprezintă o metodă prin care elevii își dezvoltă gândirea, abilitățile de analiză, calitațile oratorice.


DEBATE: "Pot tinerii să schimbe sistemul educațional din Romania(?!)"

Da? Nu? Elevii sunt antrenați în această dezbatere.

"S-ar putea să greșesc și s-ar putea să ai dreptate, dar prin efortul nostru ne-am putea apropia de adevăr" spunea Karl Popper. O interesantă activitate în care învățăm despre toleranță și respectul pentru alte puncte de vedere, învățăm să fim încrezători, deschiși, analitici.

Material de sprijin pentru proiectarea activității: Ghidul profesorului pentru disciplina opțională "Dezbatere, oratorie și retorică":

http://www.edu.ro/index.php/articles/16628

Recomandăm:

V-ați întrebat vreodată ce fac în weekend-uri și în vacanțe sute de elevi și studenți din Romania? Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR) știe răspunsul: o bună parte dintre ei vin la cluburile de debate ale ARDOR, abordând teme situate de multe ori în avangarda dezbaterilor din societatea civilă românească.” Mai multe Aici: http://www.ardor.org.ro/main.php?lang=ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu