vineri, 7 mai 2010

Mlaştina radioactivă

Team Building
Exerciţiile/jocurile de team building asigură dezvoltarea personală, comunicarea pozitivă, dezvoltarea abilităţilor de lider şi a capacităţilor de a lucra împreună pentru a rezolva o problemă.

Mlaştina radioactivă (joc de team building)

Obiective: Dezvoltarea capacităţilor de explorare/investigare şi rezolvare de probleme; Dezvoltarea capacităţii de comunicare; Creşterea coeziunii grupului

Mărimea grupului: 5 - 6 elevi în fiecare grup

Materiale: cartoane decupate după dimensiunea tălpii piciorului; 3 pentru fiecare grup.

Descriere: Se marchează „mlaştina” – linia de pornire şi linia de sosire (situate la cel puţin zece metri distanţă una de cealaltă).
Toţi membrii grupului trebuie să traverseze „mlaştina radioactivă” fără a se radia, având la dispoziţie izolanţii (cele 3 piese de carton).
Fiecare elev trebuie să traverseze mlaştina fără a atinge „substanţa radioactivă” (pământul). Pe fiecare izolant, poate fi plasat, în acelaşi timp, un picior doar. Izolanţii nu pot fi împinşi. Ei trebuie ridicaţi şi plasaţi acolo unde doreşte elevul. Izolanţii nu pot fi aruncaţi de-a lungul mlaştinii. Cineva trebuie să îi aducă înapoi de fiecare dată.
Dacă un elev atinge pământul, trebuie să reînceapă traversarea.

Discuţii (la finalul jocului): În ce mod aţi cooperat ca grup pentru rezolvarea sarcini?; Cum aţi găsit soluţia?; Ce rol/roluri ai jucat în grup?; Cum te-ai simţit pe parcursul jocului?; Găsiţi situaţii în viaţa de zi cu zi asemănătoare cu acest joc; Care este aspectul pe care l-ai învăţat legat de rezolvarea problemelor, aspect care poate fi aplicat şi în viaţa ta?

Pentru o vizualizare optimă apasă pe "FULL" (în fereastra de mai jos)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu