marți, 8 februarie 2011

Siguranţa pe Internet








Pe data de 8 februarie 2011 se sărbătoreşte la nivel european Ziua Siguranţei pe Internet 2011
, eveniment desfăşurat anual în peste 50 de ţări sub egida reţelei europene INSAFE - European Safer Internet Network, în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. În Romania evenimentul este organizat de consorţiul Sigur.info, coordonat de Salvaţi Copiii Romania, în parteneriat cu Positive Media şi Focus – Centrul Roman pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual.

Pentru a marca Ziua Siguranţei pe Internet 2011 la nivel naţional, consorţiul Sigur.info a lansat concursul Este mai mult decât un joc, este viaţa ta.

Sesiunile de informare organizate în şcoală
au avut ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei online şi a telefoanelor mobile, precum şi conştientizarea şi educarea elevilor asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.

Vă recomandăm accesarea website-ului Sigur.info

"Sigur.info atinge trei obiective:

Conştientizarea părinţilor, a copiilor şi a tinerilor în privinţa avantajelor utilizării Internetului, dar şi asupra pericolelor reale care pot apărea în mediul virtual;

Informarea părinţilor şi cadrelor didactice prin sesiuni de informare, cunoştinţe şi sfaturi legate de siguranţa copiilor în mediul virtual şi răspunsuri la unele probleme cu care se pot confrunta la diferite vârste;

Resurse online - legături către site-uri şi soluţii privind navigarea în siguranţă pe Internet" ( Sursa: Sigur.info)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu