vineri, 12 august 2011

Icebreaking Games / jocuri de spargere a gheţii (2)



Lista cu definiţii (intercunoaştere; comunicare directă)
Fiecare scrie pe un bileţel o caracteristică a sa pe care presupune că lumea nu o cunoaşte, fără a-şi scrie numele. Se face o listă mare cu toate caracteristicile, numerotate. Prin convorbiri directe, fiecare încearcă să identifice persoanele cărora le aparţin caracteristicile. După 15-20 de minute, se numără numărul persoanelor identificate. Cei care nu au fost identificaţi de nimeni îşi spun ei caracteristica.

Nume celebre (intercunoaştere; comunicare directă)
Trainerul scrie un nume celebru (un star, un personaj istoric, un personaj de desene animate etc.) pe o etichetă şi lipeşte pe spatele fiecăruia fără să le spună. Participanţii se mişcă şi pun întrebări de tipul „da” şi „nu” până ghicesc cine sunt ei.


Cine sunt? (autocunoaştere, intercunoaştere)
Fiecare participant primeşte 2 cartonaşe: Autoportret şi Ce îmi place. Pe cartonaşul Autoportret, fiecare oferă amănunte despre propria persoană: vârsta, înălţimea, culoarea ochilor etc. Pe cartonaşul Ce îmi place, va face o listă a preferinţelor sale privitoare la cărţi, cântece, filme, culori, animale etc.
Participanţii se aşază în cerc şi fiecare citeşte cartonaşele. Cartonaşele se strâng în 2 teancuri, se amestecă şi se aşază cu scrisul în jos. Pe rând, fiecare va trage câte un cartonaş din fiecare teanc, pe care îl citeşte. Trebuie să ghicească cui îi aparţine. Dacă ghiceşte primeşte o boabă de fasole, dacă nu, cartonaşul se pune la loc, ultimul în teanc şi jocul continuă. Câştigă cel care a strâns mai multe boabe de fasole.


Visul (autocunoaştere, intercunoaştere)
Toată lumea stă în cerc şi fiecare trebuie să se prezinte, oferind date despre originea şi aspiraţiile lui de viaţă.

Scara vieţii (autocunoaştere, intercunoaştere)
Pe un panou se desenează o scară, pe care se notează, în funcţie de vârsta participanţilor, diferiţi ani. Pe rând, fiecare participant va nota în dreptul unui singur an evenimentul pe care îl consideră cel mai important din viaţa sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu