miercuri, 11 septembrie 2024

DECALOGUL parental la ÎNCEPUT de an școlar (Antoaneta Bolchis)

1. Fii politicos cu dascălii și oamenii întâlniți pe stradă! Salutul este ceremonios, după cum privitul în ochi, în timpul rostirii lui, imperios.

2. Fii empatic la nevoile celorlalți! Nu toți pot CUM și CÂT poți tu, după cum nici tu nu știi CUM și CÂT efort depun ei! 

3. Fii cuviincios în orice împrejurare!  Prin tine, ne (re)prezinți și pe noi, părinții tăi!

4. Nota este o cifră, un reper, atât. Nu NOTA este importantă, ci cunoștințele și purtarea ta! Adică, devenirea ta. DIRECȚIA ta. 

5. Fă din fiecare întâlnire cu dascălii câte o sărbătoare a cunoașterii, a mirării și curiozității, a descoperirii și recunoașterii potențialului tău!

6. Când spui că ești ocupat și e greu, înseamnă că ai parte de exigențe, de reguli, de program și timp bine organizat, de sarcini școlare duse la capăt. Aceasta e școala, aceasta e formarea, aceasta e disciplinarea!

7. Eficiența școlară dă eficacitatea ta! Nu denigrăm, CE și UNDE învățăm!

8. Fii prezent cu mintea și sufletul în școală! Preocupările cotidiene lasă-le la poarta ei! 

Rutina școlară, nu rutină socială!

9. Împrietenește-te cu regulile școlii! Regulile respectate îți dau Viața școlară echilibrată. Fii în echilibru, fii echilibru!

10. Stresul gestionează-l corect, astfel încât să simți eustres și aproape deloc sau deloc disstres. Succesul școlar să-ți fie prieten de cursă lungă!

❗️Iubește-te! Îngrijește-te! Respectă-te! Mobilizează-te! Roagă-te! 

Miracolul e în interiorul tău! Ești TU!

(Antoaneta Bolchis)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu