sâmbătă, 27 februarie 2010

"Captivi în libertate"


Ora de consiliere la... clasa 7 D



Proiectul "Captivi în libertate"

În luna martie se deruleză în şcoală Proiectul “Captivi în libertate”, o campanie de prevenire a consumului de substanţe: alcool, tutun, drog.

Campania cuprinde activităţi derulate în orele de Consiliere şi orientare (informări, exerciţii, jocuri de grup, studii de caz, dezbateri, proiecţii de filme) şi un concurs de mesaje publicitare (slogan, afiş sau pliant), „Ne priveşte pe toţi!" Tema va fi dezbătută şi în şedinţele cu părinţii.

Resurse:

Drogurile îţi opresc zborul! – Salvaţi Copiii
- Prevenirea abuzului de droguri. Caietul elevului, cls II-IV
- Prevenirea abuzului de droguri. Caietul elevului, cls V-VIII
- Nu tot ce zboară se mănâncă! Material educativ pentru prevenirea consumului de substanţe la elevii din clasele II-IV
- Drogurile, marea păcăleală. Dr Cristian Andrei explică pe înţelesul adolescenţilor pericolul enorm la care se expun consumatorii de droguri.
- Manual pentru părinţi care vor copii cuminţi. Metode de prevenire, depistare şi intervenţie în cazul adolescenţilor care consumă droguri sau sunt în pericol să o facă

Alcoolul nu te face mare
Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Asociaţia "Berarii României"
derulează campania socială de educare a tinerilor, "Alcoolul nu te face mare", la nivel naţional.
“Genul de prieteni care te preferă beat sunt persoane care vor să te tragă în jos, la nivelul lor. Când începi să ai succes, devin invidioşi. Prietenii adevăraţi sunt cei care te ajută să te realizezi, să faci performanţă, în orice domeniu, si se bucură de succesul tău", afirmă Campionul Mondial la Box Leonard Doroftei.

Captivi În Libertate - Drogurile, Alcoolul, Tutunul - Documentar Educaţional, Alfa Omega TV, Scenariul şi regia - Mihaela Muntean
Un documentar care abordează într-un mod nou problema dependenţei de droguri, alcool şi tutun.


Filmul „Maradona by Kusturica”


“TINERII, DROGURILE ŞI INFRACŢIONALITATEA”. Activitate derulată în colaborare cu Poliţia de Proximitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu