marți, 22 iunie 2010

Să învăţăm… relaxarea



Relaxarea este una din strategiile pe care le putem folosi pentru a reduce stresul şi pentru a ţine sub control anxietatea. În timpul relaxării, gândurile noastre devin calme şi senine, eliminând neliniştea.

Vă prezentăm o metodă specială de relaxare pe care mulţi copii şi părinţi o consideră eficientă.

Recomandăm implicarea întregii familii în exersarea şi folosirea exerciţiilor de relaxare! Treptat, relaxarea va deveni o activitate automată, încorporată în rutina familiei.

Trebuie să alegeţi momentul potrivit pentru exersarea relaxării, precum şi un mediu optim (liniştit, stimulativ, cald şi confortabil; puteţi apela şi la o muzică relaxantă).

Fiecare şedinţă trebuie să înceapă cu încordarea întregului corp şi apoi relaxarea fiecărei grupe musculare, începând de la cap şi coborând înspre picioare.

Apoi direcţionăm atenţia asupra respiraţiei. Scopul este de a produce o respiraţie egală, uşoară şi relaxantă.

Imaginaţia noastră poate fi folosită pentru a ne simţi cu adevărat relaxaţi. Sunt multe scene de vizualizare mentală care pot fi utilizate. Iată câteva idei: întins în iarbă, privind cerul; şezând pe verandă la bunici; privind un apus de soare; întins pe nisipul cald; plutind în spaţiu; plimbare prin iarba plină de rouă; întins în pat, cuibărit lângă un căţeluş…

Nu uitaţi că a învăţa să te relaxezi e ca şi cum ai învăţa să mergi pe bicicletă. Cu cât exersaţi mai mult, cu atât devine mai uşor.


Asculta mai multe audio Muzica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu