vineri, 27 ianuarie 2012

Înscrierea la clasa pregătitoare și clasa I pentru anul școlar 2012-2013

ORDIN nr. 3064/19.01.2012 pentru aprobarea Metodologiei privind cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare și în clasa I pentru anul școlar 2012-2013 și a Calendarului înscrierii

AICI

http://administraresite.edu.ro/index.php/articles/16428

Pentru anul scolar 2012-2013 inscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I se face în etape succesive, după cum urmează:


a) Etapa 1 (5-16 martie 2012)
– vor fi înscrişi copiii care solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie;


b) Etapa 2 (20-27 martie 2012) – vor fi înscrişi copiii care solicită înscrierea la o altă unitate şcolară decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere după repartizarea copiilor din circumscripţia şcolară a unităţii de învăţământ solicitate;


c) Etapa 3 (23-25 aprilie 2012) — sunt înscrişi copiii care au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost înmatriculați, din lipsă de locuri sau cei care nu au participat la nicio etapă de înscriere şi, în această etapă, solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie;


d) Etapa 4 (2-9 mai 2012) — este asigurată înscrierea copiilor care nu au participat la etapele anterioare sau nu au fost înmatriculați, din diferite motive.

Mai multe informatii gasiti in brosura MECTS pe care o gasiti aici:
Brosura
View more documents from econsiliere

4 comentarii:

 1. Copiii care implinesc sase ani dupa data de 15 sept, si pe care parintii nu-i inscriu in clasa zero, la anul vor avea aproape sapte ani si vor fi inscrisi abia in clasa zero. Prin urmare, cand vor intra in clasa intai vor avea aproape opt ani.
  Care este pentru ei avantajul introducerii clasei zero?
  Cel mai bine ar fi functionat regula dupa care copiii care implinesc sapte ani pana la 31 dec sa mearga in clasa intai; modificand putin programa de la grupa pregatitoare, acestia ar fi intrat fara probleme in etapa de scolaritate.

  RăspundețiȘtergere
 2. E perfect adevarat ceea ce semnalati!

  RăspundețiȘtergere
 3. Si nu mai sant de acord cu un lucru- sa duci copilul de 6 ani sa stea 4 ore pe scaune pentru adulti...
  Este adevarata nebunie!!!
  Nu mai vorbesc, ca sant scoli unde nu este spatiu nici pentru clasele 1-4!
  E clar- au gandit cu picioarele!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Conducerea ministerului sustine ca salile pentru clasa pregatitoare vor avea mobilier asemanator celui de la gradinita. Salile respective vor fi folosite doar de acesti copii.
   Ramane sa vedem la toamna, nu?
   Daca exista spatiu suficient se pare ca vor afla la finalul recensamantului care se deruleaza in aceasta perioada (!?!).
   Din nefericire asa se fac legile in Ro. Poate avem noroc de azi inainte ;)
   Pana una-alta eu abia astept sa vad programa pentru clasa pregatitoare! - aflata in lucru, evident(!?!)

   Ștergere