joi, 9 decembrie 2010

Festivalul Şanselor Tale



În perioada 6-12 decembrie 2010 s-a desfăşurat a XI-a ediţie a săptămânii educaţiei permanente - “Festivalului Naţional al Şanselor Tale”.

Manifestarea este inclusă în Planul de acţiune al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului privind implementarea Strategiei Formării Profesionale a Adulţilor pe termen scurt şi mediu 2005-2010, direcţia de acţiune Conştientizarea cu privire la beneficiile FPC pentru persoane, întreprinderi şi alţi factori interesaţi şi răspunde politicii MECTS de promovare a învăţării pe tot parcursul vieţii şi de consolidare a rolului instituţiilor şi unităţilor de învăţământ ca centre de resurse educaţionale la nivelul comunităţii.

Ca în fiecare an, în cadrul săptămânii educaţiei permanente -“Festivalul Naţional al Şanselor Tale”, s-au organizat în şcoală activităţi de formare profesională continuă şi de educaţie permanentă a cadrelor didactice, a părinţilor, lectorate, mese rotunde, lansare de proiecte, diseminare de bune practici, expoziţii şi lecţii deschise care au avut ca obiective promovarea drepturilor fundamentale ale oamenilor, promovarea învăţării pe tot parcursul vieţii, precum şi stimularea parteneriatului, cooperării şi dialogului social, pentru o înţelegere mai bună a problematici drepturilor omului.

Din activităţile derulate:

Predarea interactivă centrată pe elev. Training de formare, Forum-simpozion
Şcoala părinţilor. Cursuri de formare/ informare (Disciplina pozitivă, Parcursul profesional al copilului meu)
Campanie de informare “EDUCAŢIA MEA!” pe tema Educaţie formală vs. Educaţie informală. Sloganul campaniei: “ Nu poţi învăţa un om, îl poţi doar ajuta să înveţe”
Prezentarea ofertei şcolii, prezentarea unor programe educaţionale informale
Lecţie deschisă educaţie fizică. Aerobic.
Rolul activităţilor extraşcolare în creşterea motivaţiei învăţării - Dezbatere. Excursie tematică.
Creşterea eficienţei învăţării. Activităţi de formare/informare realizate cu elevii. Tematica:
Stiluri de învăţare; Condiţii pentru un proces de învăţare de succes; Cum dezvolt un program care să creeze oportunităţi pentru învăţare?; Educaţia permanentă
Expoziţia “Educaţia mea!” Prezentarea unor oferte educaţionale formative/informative

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu