miercuri, 29 decembrie 2010

Gândeşte cutezător


Scopul proiectului derulat la clasele 7-8: să ofere elevilor informaţii motivatoare şi adevărate principii de educaţie pentru dezvoltarea şi orientarea profesională în viaţă.

Motivaţia proiectului:
Seminarul se bazează pe viaţa şi evoluţia surprinzătoare a dr. Ben Carson care prin stăruinţă, perseverenţă, o gândire cutezătoare şi credinţa în Dumnezeu a devenit unul dintre cei mai renumiţi neurochirugi dintr-un copil de ghetou, iar principiile practicate şi exemplificate de el au reuşit sa devină un model şi o motivare pentru tinerii din toată lumea.
Pentru a deveni un învingător trebuie mai întâi să gândeşti cutezător, adică îndrăzneţ.
Suntem tentaţi să gândim uneori că dacă viaţa ne-ar fi oferit mai multe atuuri, dacă am fi fost mai frumoşi, mai deştepţi sau măcar dacă am fi avut părinţi mai bogaţi, am fi avut mai multe şanse de reuşită, dar aşa... Se pare însă că pentru unii dezavantajele pot să nu fie o piedică, ci chiar un stimulent pentru a lupta.
Ştiinţa este cheia unei vieţi independente, este cheia tuturor visurilor, speranţelor şi aspiraţiilor. Dacă deţii multe cunoştinţe sau, mai exact spus, dacă deţii mai multe cunoştinţe decât alţii
într-un anumit domeniu, îţi semnezi singur recomandarea pentru succes.

Obiective specifice:
• depăşirea diverselor obstacole şi identificarea unor factori declanşatori care ne ghidează comportamentul în motivaţia privind orientarea profesională
• redobândirea stimei de sine prin înţelegerea valorii fiecărui om
• înţelegerea scopului vieţii şi îmbunătăţirea calităţii vieţii
• modelarea aspectelor de relaţionare socială ale elevului şi crearea coeziunii sociale şi de grup
• crearea unui cadru de dezbateri, activităţi de socializare, discuţii pe teme educaţionale etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu