marți, 13 ianuarie 2015

Jocuri de energizare şi spargere a gheţii



Cine eşti?
Un voluntar părăseşte sala. În timp ce acesta este ieşit, ceilalţi participanţi îi vor alege o ocupaţie (de exemplu, şofer). La întoarcerea voluntarului, toţi membrii grupului vor mima acea activitate. Voluntarul va încerca să ghicească ocupaţia mimată.

Ghiceşte la ce ne-am gândit?
Un voluntar este ales ghicitor. El va ieşi din sală pentru câteva clipe. Între timp ceilalţi se vor gândi  la o denumire de animal sau plantă. La întoarcere ghicitorul trebuie să afle cuvântul. În acest scop el va adresa grupului întrebări la care se poate răspunde doar prin „da” sau „nu”.
Activitatea continuă prin alegerea altui ghicitor.

„Doctorul încurcătură”
Participanţii formează un cerc, ţinându-se de mâini. Unul sau doi voluntari vor fi „Doctorul încurcătură” şi vor părăsi sala pentru câteva minute. În acest timp ceilalţi vor face tot ce le stă în puteri pentru a crea o încurcătură mare, trecând peste sau pe sub braţele celorlalţi, dar fără a lăsa mâinile. Când cercul este suficient de încurcat, participanţii strigă „Doctorule încurcătură, vino şi ne descâlceşte!”. „Doctorul” va veni şi va încerca să descâlcească cercul, ghidând participanţii să treacă peste sau pe sub braţele celorlalţi pentru a rezolva problema.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu