joi, 1 aprilie 2010

Cu drag de tine… (2)



Recomandăm : Drumul către Santiago (partea a II-a)
http://www.121.ro/articole/art7648-drumul-catre-santiago-partea-a-ii-a.html

(O femeie singură să pornească la drum cu rucsacul în spate? 900 km pe jos într-o ţară străină, a cărei limbă poate nu o cunoaşte? O româncă în Spania? Şi pentru ce? Autocunoaştere, căutarea liniştii, mediaţie în mers? Cătălina Murariu, Zully Mustafa, Ramona Venturini şi Veronica Drăgoi povestesc despre Camino de Santiago.)

Mă bag şi eu în vorbă :)…

1. De ce ai ales să faci Camino, care au fost motivaţiile tale?
Camino te cheamă! Nu ştiu cât din decizie e de fapt decizia ta…

2. Cum sau de unde ai auzit de el?
Prin anul 1995 televiziunea prin cablu difuza şi programele TVE (televiziunea spaniolă). În fiecare duminică, timp de 4-5 ore, era o emisiune Galicia para el mundo care prezenta provincia Galicia – oraşe, civilizaţie, cultură, artă, educaţie, turism... Aici am văzut pentru prima dată un documentar despre Camino. Şi am fost vrăjită… Duminică de duminică urmăream emisiunea pentru a vedea alte imagini de pe Drum…

3. Cu cât timp înainte ai început planurile?
După prima emisiune! Atunci mi-am spus că trebuie neapărat să ajung pe Camino… Ani la rând a fost doar o promisiune pe care mi-am făcut-o eu mie. Ca ceva frumos care mă aşteapta… Şi când a fost să fie, a fost. În vara anului 2009 mi-am pus rucsacul în spate şi-am pornit la Drum.

4. La ce te aşteptai? Cum te-ai pregătit?
Nu m-aşteptam practic la nimic. Ştiam doar că trebuie să plec. Să fiu acolo! Citisem înainte de plecare cărţile despre Camino ("Jurnalul unui mag" de Paolo Coelho şi "Camino" de Shirley MacLaine)… Văzusem şi alte documentare pe net. Eram fascinată mai mult de ideea de a cunoaşte oameni şi locuri noi, de a fi în natură, singură cu mine… Nu m-am pregătit nicicum. Sigur, mi-am cumpărat ceva echipament: un rucsac, nişte sandale… Cu 2 zile înainte de plecare am primit de la Cătălina 2 foi cu traseul, refugiile de pe drum… În permanenţă am avut convingerea că totul va fi bine. Şi-aşa a fost. Am crezut în energia Camino şi am fost deschisă şi recunoscătoare pentru tot ceea ce mi-a oferit! De fapt, uneori spun că “n-am fost pregătită pentru TOT ce mi-a oferit Camino!”.

5. Ai mers singură sau însoţită - de ce?
Am mers cu Marius, soţul meu. Camino îţi oferă multiple momente de singurătate … asta pentru că fiecare merge în ritmul propriu. Mergând, retrăieşti vrei - nu vrei perioade din viaţa ta – bucurii şi tristeţi, speranţe şi iluzii, împliniri şi pierderi… şi astfel reuşeşti să accepţi şi binele şi răul care au trecut prin viaţa ta şi-ţi găseşti echilibrul şi pacea interioară. Şi tot Camino îţi oferă multiple momente de fericire absolută... şi-atunci e minunat că ai cu cine să împarţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu