marți, 10 iunie 2014

Joc de team building: Hoţii şi vardiştii

Materiale necesare: câteva şepci.

Regulile jocului: jocul se desfăşoară în interiorul unei suprafeţe cu marginile bine delimitate/ vizibile, suficient de mare, dar nu foarte mare – pentru a se evita deplasările foarte lungi. Jucătorii se grupează câte doi şi pe întreaga durată a jocului se vor ţine de mână. Una din perechi devine „vardişti” – fie că se oferă voluntar, fie că va fi aleasă de instructor. Cei doi vardişti capătă şepci (colorate) şi va încerca să atingă o altă pereche (de hoţi), pentru a-i transfera sarcina. Nu se admite alergarea, numai mersul cât
de rapid. Perechea de hoţi „prinsă” (atinsă) capătă şepcile de vardişti. Jocul se poate desfăşura în sală sau în aer liber.

Variante:
A. Fiecare pereche de vardişti stabileşte regula după care se face contactul între membrii perechilor de hoţi, în loc de a se ţine de mâini, de exemplu: genunchi la genunchi, sau spate lipit de spate etc. Regula este valabilă şi pentru vardişti.

B. Perechile de hoţi se solidarizează nu ţinându-se de mâini, ci ţinând între parteneri o sticlǎ goalǎ din plastic, sau un balon, fără a-l atinge cu mâna. Perechea de hoţi care scapă balonul pe jos, sau îl sparge, devine „vardişti”.

C. O pereche de hoţi atinsă (prinsă) se alipeşte de perechea prinzătoare şi cu toţii devin vardişti; treptat vardiştii devin un lanţ din ce în ce mai lung, pe măsură ce înglobează alte perechi de hoţi. De subliniat că numai extremele lanţului de vardişti au câte o mână liberă cu care pot atinge (prinde) altă pereche de hoţi. Varianta aceasta necesită o suprafaţă de joc mai mare.

Restul regulilor sunt aceleaşi ca la varianta de bază.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu