marți, 10 iunie 2014

Joc de team building: Recitarea



Materiale necesare: fără

Regulile jocului: Ne aflăm într-o cafenea din zona Curţii Vechi din Bucureşti (sau o piaţă din Sighişoara, la vremea Festivalului), în aer liber. Lumea ascultă diverşi artişti care cântă, recită etc.

Se aleg 4 voluntari care vor juca un “spectacol” în faţa celorlalţi membri ai grupului, fără a li se spune însă dinainte ce şi cum vor face (cu o excepţie – vezi mai jos).

Acţiunea va fi condusă şi regizată de instructor, care va prezenta spectacolul, dând totodată şi indicaţii “actorilor”, pe loc.

“Prezentatorul” invită primul voluntar (singurul instruit dinainte ce are de făcut) în fată grupului, anunţând că este un “poet străin”, care va recita o poezie proprie, “minunată”. Din păcate, se constată că “poetul” recită în limba sa – cu totul de neînţeles pentru ascultători (jucătorul se va strădui ca “expunerea” să fie cât mai aiurea).

După câteva momente, prezentatorul (instructorul) se va scuza pentru neînţelegere şi va drege situaţia aducând alături de “poet” pe următorul voluntar, ca “interpret”. Pe măsură ce “poetul” recită, “interpretul” va “traduce” “poezia” în româneşte (desigur, spunând ce-i trece prin cap).

După alte momente, “prezentatorul” va îmbunătăţi transmisia “mesajului poetic” prin aducerea celorlalţi doi voluntari, care vor afla că sunt dansatori ce au de interpretat “poezia”.

Atenţie: uneori “prezentatorul” va avea nevoie de o mare putere de convingere pentru a-i determina pe voluntarii, surprinşi de sarcina lor, să facă ce le cere.

Toţi 4 voluntarii vor juca un timp, apoi orice spectator va putea striga “opriţi”, pentru a lua locul unuia din actori, după care spectacolul va continua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu