miercuri, 15 septembrie 2021

La început de drum (pentru părinții elevilor cls pregătitoare)

 


Bună ziua, dragi părinți!

Vă invit să pătrundeți în problematica specifică de adaptare a şcolarului mic la cerinţele şcolii, parcurgând materialul La început de școală, realizat pentru dumneavoastră. (Materialul este postat pe grupul clasei copilului dvs)

Încercăm să răspundem la câteva întrebări primite de la părinți (de-a lungul anilor):

1. Ce se întâmplă cu copilul care crește? (În jurul vârstei de șase ani se petrec mari schimbări în dezvoltarea copilului. Prezentăm nevoile copilului la această vârstă, un profil psifologic al micului școlar.)

2. Cum se pregătește copilul de școală? (Copilul a crescut, se simte mare și abia așteaptă să meargă la școală! În mintea lui gândurile se centrează în jurul școlii, are așteptări și emoții, iar sentimentele îi sunt puternice și amestecate. Așa se face că școala este idealizată, dar și privită cu ambivalență. Prezentăm sentimentele complexe trăite de copil în acest moment.)

3. De ce clasa pregătitoare este la școală? (Prezentăm motivele pentru care există clasa pregătitoare în cadrul școlii.)

4. Ce înseamnă clasa pregătitoare? (Prezentăm rolurile clasei pregătitoare, care este cadrul și ce abilități formează.)

5. Cum putem ajuta copilul care intră la școală? (Prezentăm câteva aspecte de care trebuie să ținem cont în acest moment.)

Școala poate fi frumoasă, copilul este pregătit să o iubească... noi, adulții, părinți și educatori, nu avem altceva de făcut decât să avem încredere în copil, să nu-i tulburăm bucuria, să-l asigurăm de sprijinul nostru (indiferent de rezultatele de moment).

Succes la crescut copii frumoși!

consilier școlar Eta Șerbănoiu

(contact: econsiliere@yahoo.com)

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu