joi, 15 septembrie 2016

Încercati să trasformati stresul într-o stare profitabilă



Oamenii fac fată situatiilor stresante în mod diferit. Unii pot depăşi mai uşor stările de presiune decât altii. Dacă în ultima perioadă ati avut probleme care vă determină o stare negativă stresantă, este timpul să descoperiti modalitatea de a o depăşi. Stresul poate fi schimbat din stres negativ în stres pozitiv.

Iată câteva recomandări:

·         Admite că ai limite. Nu te stresa inutil încercând să-ti  rezolvi toate problemele dintr-o dată. Alege-le pe acelea care nu suportă amânare şi lasă-le pentru mai târziu pe celelalte.

·         Nu face două lucruri în acelaşi timp. Dacă vei vorbi la telefon în timp ce îti pregăteşti temele, vei înregistra o diminuare  a stării de atentie şi o mărire a stresului.


·         Dozează-ti ritmul de lucru. Dacă vei lucra prea repede, vei comite erori şi vei  instaura o atmosferă de presiune.


·         Uită de amănuntele nesemnificative. Concentrează-te asupra problemelor importante. Nu te lăsa sustras de problemele fără prea mare importantă; nu vei obtine decât o sporitre a stresului.


·         Ai grijă de tine. Opreşte-te putin asupra  lucrurilor care îti fac plăcere. Reciteşte sau citeşte o carte, ieşi cu prietenii etc., tot ce te poate ajuta să te relaxezi.


·         Vorbeşte cu cineva. Discutiile despre problemele şi preocupările tale cu un prieten          (prietenă), un părinte  sau un profesor te pot ajuta să te relaxezi.

·         Gândeşte-te la propia sănătate. Asigură-te că ai dormit destul, că ai mâncat bine şi că faci suficientă mişcare. Faptul că te simti în formă este o manieră de a reduce stresul.



Gânditi pozitiv!


Familia, şcoala, relatiile interumane, planificarea carierei  sunt lucruri  la care trebuie sa te gândeşti.
           Stiti că 77%  din gândurile noastre sunt negative, contraproductive şi distructive pentru noi? Atitudinile negative ne afectează sănătatea, randamentul şi multumirea de sine.
·         Atitudinea este o stare de spirit !
·         Totul este în mintea noastră!
·         Gânditi într-o manieră pozitivă!

Iată câteva strategii pentru a trasforma gândurile negative în gânduri pozitive:
·         Gândeşte la tot ce ştii să faci bine. Aminteşte-ti de succesele tale. Contează pe ele.

·         Învată să-ti cunoşti propriile forte. Găseşte mijloacele de a ti le pune în valoare (de a le face profitabile).


·         Descrie-ti  sentimentele. Prietenii, membrii familiei, profesorii te pot ajuta să treci peste momentele dificile.

·         Fii realist. Nu poti schimba totul dintr-o dată. Va trebui să încerci să te organizezi înaintea îndreptării inconvienentelor muncii şcolare.


·         A trăi înseamnă a învăta. Învată tot ce se poate din propriile erori.


Când eşti bine dispus şi optimist, ceilalti îti caută compania. Când nu eşti  în apele tale şi te aştepti la ce-I mai rău, oamenii te vor considera uneori o persoană pe care este mai bine să o eviti.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu