miercuri, 25 aprilie 2012
Inundaţia
Comunicarea. Jocul Telegrama
Creativitate. Jocul Lucrurile nu sunt ceea ce par a fi
Comunicarea. Jocul Opera de artă
marți, 24 aprilie 2012
Stresul la examene, o cursă cu obstacole
joi, 5 aprilie 2012
miercuri, 4 aprilie 2012
Școala Altfel: DEBATE. Împreună pentru educație
Dezbaterile sunt o activitate școlară sau extrașcolară foarte populară în țările vestice (toate universitățile din Top 50 International au un program de dezbateri!) și reprezintă o metodă prin care elevii își dezvoltă gândirea, abilitățile de analiză, calitațile oratorice.
DEBATE: "Pot tinerii să schimbe sistemul educațional din Romania(?!)"
Da? Nu? Elevii sunt antrenați în această dezbatere.
"S-ar putea să greșesc și s-ar putea să ai dreptate, dar prin efortul nostru ne-am putea apropia de adevăr" spunea Karl Popper. O interesantă activitate în care învățăm despre toleranță și respectul pentru alte puncte de vedere, învățăm să fim încrezători, deschiși, analitici.
Material de sprijin pentru proiectarea activității: Ghidul profesorului pentru disciplina opțională "Dezbatere, oratorie și retorică":
http://www.edu.ro/index.php/articles/16628
Recomandăm:
“V-ați întrebat vreodată ce fac în weekend-uri și în vacanțe sute de elevi și studenți din Romania? Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR) știe răspunsul: o bună parte dintre ei vin la cluburile de debate ale ARDOR, abordând teme situate de multe ori în avangarda dezbaterilor din societatea civilă românească.” Mai multe Aici: http://www.ardor.org.ro/main.php?lang=ro
marți, 3 aprilie 2012
Școala Altfel: Ținta mea, Liceul
Ora de consiliere… la clasa 8 C
Ora de consiliere… la clasele 8 A și 8 B
Maria Simionescu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național Mihai Viteazul, a condus 2 ore de consiliere: la clasa a VIII-a C, respectiv la clasele a VIII-a A și B.
Activitățile sunt incluse în proiectul Ținta mea, Liceul.
Maria le-a povestit elevilor despre liceul la care studiază: despre viața de licean, despre profesori, materiile studiate, orar, despre pauze și activități extrașcolare. Spre finalul activităților, discuția s-a axat pe subiectul examenului de admitere, modalitatea de completare a fișei de admitere, criterii de alegere a liceului potrivit…
Mai multe despre Colegiul Național Mihail Viteazul puteți afla accesând site-ul instituției:
Școala Altfel : Workshopul Ce ne transmite copilul prin joc, culoare, desen
Workshopul Ce ne transmite copilul prin joc, culoare, desen
Grup țintă : părinții elevilor claselor I-VIII
Un workshop interactiv !
Scop : optimizarea relației părinte copil
Prin joc, pictură, desen copilul își poate exprima starea de bine, de confort, de siguranță sau anxietatea, agresivitatea, timiditatea, nesiguranța, nevoia de de afecțiune.
Observând comportamentului copilului în timp ce se joacă, interpretând desenele realizate, părinții pot să înțeleagă mai bine emoțiile și trăirile propriului copil și pot găsi o cale de comunicare eficientă cu el.