marți, 7 aprilie 2020

De dragul de a simți vântul (16)


#împreunăsuntembine

Zilele acestea triste am chef să vă arăt locuri frumoase.
(nevoie izvorâtă din credința mea în puterea infinită a Vieții)
Prezentul se întrepătrunde cu trecutul, cu viitorul, cu viața asta, cu altele… devenind una.
Urcați în acest balon cu care călătoriile sunt posibile.
Să plecăm doar așa: de dragul de a simți vântul.
 




Lacurile din nordul Italiei: Como, Guarda și Maggiore
Azi:  Lacul Maggiore cu Insulele Borromee (Isola Bella, Isola Madre și Isola dei Pescatori)

Oh, ce de surprize are Italia, ce plină e de prilejuri să descoperi, să te bucuri, să visezi!
Lacul Maggiore este cel mai vestic dintre cele trei mari lacuri prealpine din Italia. Și acolo, pe întinderea de ape, există trei insule  (Bella, Madre și Pescatori) pe care renumita familie Borromee a construit palate somptuoase și grădini fermecătoare.
Lunecam pe luciul apei, cu privirile lipite de petecul de pământ pe care orgoliile unor prinți au înălțat minuni arhitectonice, ascunzând  între ziduri bogății greu de imaginat (colecții colosale de tablouri, tapiserii flamande, mobile, porțelan, uniforme de valeți și rochii cu crinolină și, doamne, ce pian!), capodopere îngrămădite ca să încapă cât mai multe, o artă continuă, copleșitoare, născută paradoxal din frumos, și visam să rătăcesc prin perfecțiunea grădinilor pline de plante rare și păsări exotice, sub un amețitor parfum de lămâi, să lenevesc pe o bancă de piatră, privind albastrul lacului și crestele înzăpezite ale munților.
De la primul pas pe insule te trezești într-un alt timp, într-un încremenit spectacol de epocă, într-o fericire ca o stare normală, nu ca un entuziasm trecător. Când nu faci niciun efort să fii fericit, chiar ești!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu